Accords mets vins

Elke keer opnieuw stellen wij ons dezelfde vraag .. Dit wordt een heerlijk gerecht, ... maar welke wijn laat het gerecht nog beter smaken?

Hieronder vindt u de theorie en de krijtlijnen, maar hier beschikt u alvast over een klein instrument om u op het goede spoor te leiden. We hebben 34 grote voedingsgroepen geïdentificeerd zoals "rood vlees", "nachtschade" (tomaten, paprika, ...), "witte zetmelen" (rijst, pasta, ...). Duid de ingrediënten aan en het instrument geeft u de best aangepaste categorie van wijnen en een aantal voorbeelden. Voor een risotto met champignons kiest u bijvoorbeeld uit "Room, Champignons en Witte zetmelen". Voilà, zo eenvoudig werkt het.

Dit instrument berekent enkel en alleen de smaken, niet de aroma's. Die hangen van u af. Nochtans laat dit instrument u toe om een aantal wijnen te ontdekken.

De theorie

Een aantal smaken combineren op natuurlijke wijze, zoals zuren en vetten of zoet en pikant. Andere smaken werken tegendraads, zoals zuren en pikant of bitters en pikant. Onderstaand schema geeft u een goede idee van de interactie tussen smaken. In het groen vindt u de natuurlijke verbindingen, in het rood de tegendraadse combinaties.Deze eenvoudige theorie vormt een leidraad om de juiste combinatie tussen wijn en spijs te vormen of minstens geen foute combinaties te maken.

Nadien moet je maar een paar richtlijnen onthouden:

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier tot zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96