Domaine Fouassier

Benoît et Paul Fouassier
180 Avenue de Verdun
18300 Sancerre
France

De wijngaard van de familie Fouassier bestrijkt bijna 56 hectaren. 80% ervan is beplant met sauvignon, het saldo met pinot noir.

De grootte van het domein laat hen toe om parcellaire vinificaties uit te voeren. In totaal stelt het domein niet minder dan 17 verschillende cuvées voor! Dit heeft als voordeel dat alle nuances van Sancerre kunnen worden geproefd.

Ondanks de grootte, wordt het ambachtelijk en traditioneel karakter van de wijnbouw in ere gehouden. Het milieu wordt maximaal gerespecteerd waardoor het werk hoofdzakelijk handmatig wordt uitgevoerd. Met de komst van de tiende generatie Fouassier begin 2000, werd de biodynamische wijnbouw ingevoerd, op het veld zoals in de kelder.

De wijngaard wordt enkel met koper, sulfieten en homeopatische tisanes verzorgd. De tisanes worden exclusief op het domein gebrouwd. Het resultaat? Een druif die op natuurlijke wijze in perfecte staat optimaal gerijpt werd. De vinificaties gebeuren zonder toevoeging van additieven, tenzij wat sulfiet. Enkel de gisten die natuurlijk aanwezig op de schil van de druif zorgen voor de omvorming van suikers tot alcohol. Het overgrote merendeel van het werk houdt rekening met de maankalender.